
Actele normative care trebuie respectate in afacerile cu cluburi si restaurante, care implica un numar mare de persoane adunate intr-un singur loc, sunt urmatoarele:
– Normativul de siguranta la foc P118/99 – care precizeaza nivelurile de performanta privind protectia la foc ale cladirilor ( modul de realizare, compartimentare, echipare, evacuare persoane, asigurarea stingerii ) .
– Legea nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor.
– HG 1739/2006 privind categoriile de constructii si amenajari care se supun avizarii si/sau autorizarii anti-incendiu.
– Normativ privind securitatea la incendiu a constructiilor, Partea a II-a – Normativul P118/2/2013 ( instalatii de limitare si stingere a incendiilor care stabileste categoriile de cladiri pentru care este obligatorie echiparea cu instalatii de stingere ( hidranti interiori exteriori, instalatii automate de stingere- sprinklere, cu pulbere, gaze), care a inlocuit fostul normativ NP 086/2005 .
– Ordinul MAI (OMAI) privind normele de avizare si autorizare privind securitatea anti-incendiu
– Ordonanta de urgenta 89/2014 privind managementul situatiilor de urgenta
– Legea 170/2015 pentru aprobarea OUG 89/2014.
– HG 19 publicata in Monitorul Oficial 44 din 2014 , privind modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 1739, publicata pe 6 decembrie 2006, pentru aprobarea categoriilor de constructii si amenajari care se supun avizarii si/sau autorizarii privind securitatea la incendiu.
– Normativ privind securitatea la incendiu a constructiilor, Partea a III-a – Instalatii de detectare, semnalizare si avertizare-, indicativ P118/3-2015, care stabileste la ce categorii de cladiri este obligatorie echiparea cu senzori de detectare ( care pot fi de fum , flacara, temperatura sau combinati in functie de materialele existente si modul de manifestare a focarului ) care a inlocuit Normativul P18/2/2002 .