
Toate sistemele de securitate pentru locuinta functioneaza pe acelasi principiu de baza al asigurarii punctelor de intrare, cum ar fi usi si ferestre, precum si spatiu interior care contine obiecte de valoare, cum ar fi colectii de arta, calculatoare, arme, si monede. Indiferent de dimensiunea casei tale sau numarul de usi si ferestre, singura diferenta reala dintre ele consta in numarul de componente de securitate amplasate in toata casa si monitorizate de panoul de control.
Ce este un sistem de securitate?
Definitia de baza a oricarui sistem de securitate se gaseste in numele sau. Este literalmente un mijloc sau metoda prin care ceva este asigurat printr-un sistem de dispozitive si elemente interlucrate . In acest caz, vorbim despre sistemele de securitate pentru locuinte, care sunt retele de dispozitive electronice integrate care lucreaza impreuna cu un panou de control central pentru a proteja impotriva hotilor si alti potentiali intrusi.
Un sistem de securitate pentru locuinta include:
– un panou de control, care este dispozitivul principal al sistemului de securitate
– senzori pentru usi si ferestre
– senzori de miscare, pentru interior si exterior
– camere de supraveghere wireless sau cu cablu
– o sirena sau alarma cu un numar ridicat de decibeli
– un panou de exterior sau un sticker pentru geam
Cum functioneaza un sistem de securitate?
Sistemele de securitate pentru locuinte functioneaza pe conceptul simplu de a asigura punctele de intrare intr-o casa cu senzori care comunica cu un panou de control sau un centru de comanda instalat intr-o locatie convenabila undeva in casa. Senzorii sunt de obicei plasati in usi, precum si ferestre usor accesibile. Spatiile deschise din interiorul casei pot fi fixate cu senzori de miscare.
Monitorizarea profesionala a sistemelor de securitate
Daca sistemul tau de securitate este conectat la dispeceratul unei companii de securitate, dispecerii de serviciu sunt alertati atunci cand apare o problema de securitate in locuinta ta. In urma semnalului, dispecerul va trimite echipa/echipele de interventie, care se va/vor deplasa imediat la obiectiv. Aceste tipuri de sisteme de securitate comunica cu compania de monitorizare prin mai multe metode:
– linii fixe de telefonie
– wireless prin telefonie mobila
– prin VoIP(Voice over Internet Protocol)
– prin internet
In caz de urgenta reala, compania de monitorizare va intreprinde primele masuri impuse de natura evenimentului. Alarmele reale sunt transmise, dupa verificare, imediat la Politie sau dupa caz Pompierilor, iar acestia dispun conform legii, interventia echipajelor specializate proprii la obiectiv. Interventia se deruleaza intr-un interval de timp extrem de scurt, impiedicand patrunderea in obiectiv, sustragerea sau distrugerea documentelor, marfurilor sau materialelor aflate in incinta locatiei.